Andere bijscholingen


Vlaamse Trainersschool (VTS)

VTS Plus wil trainers op alle niveaus de mogelijkheid geven om zich blijvend bij te scholen rond sporttakoverschrijdende onderwerpen. Komend najaar biedt de VTS een interessante mix van psychologische, sociale, trainingstechnische en paramedische thema's aan in haar bijscholingen. Die gaan door op verschillende dagen en tijdstippen en verspreid over heel Vlaanderen.

Bekijk hier het volledige aanbod.

Reanimeren defibrilleren voor sportclubs

Jaarlijks krijgen tientallen mensen een hartstilstand tijdens of net na het sporten. Als dat gebeurt, is het belangrijk om snel te beginnen reanimeren. Voor een sportclub is het letterlijk van levensbelang dat ploegmaten, trainers en scheidsrechters weten hoe ze moeten reanimeren.

Daarom lanceren Rode Kruis-Vlaanderen en minister van Sport Philippe Muyters het project “Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs”. Rode Kruis-Vlaanderen biedt 225 sportclubs in Vlaanderen een drie uur durende opleiding reanimeren en defibrilleren aan. Voor slechts €75,00 kunnen telkens 15 clubleden opgeleid worden om snel en efficiënt op te treden wanneer het nodig is. Deelnemende sportclubs krijgen een label “Deze sportclub leerde reanimeren en defibrilleren met Rode Kruis-Vlaanderen” en zijn bijgevolg een sportclubs waar iedereen met een gerust hart kan langskomen.

Geïnteresseerd? Surf dan naar deze website en vul de vragenlijst in.

Aan de slag met sporterfgoed

Liggen er in een of andere illustere kelder of zolder van jouw clublokaal voorwerpen, foto's of andere herinneringen aan een sportief verleden? Dan kan je dat opwaarderen tot sporterfgoed. Hoe, dat kan je ontdekken op een interessante workshop over hoe je aan de slag kan gaan met sportief erfgoed.Lees er alles over op deze affiche.

Provincies en andere

Meer interessante bijscholingen vind je op volgende links:


 

(c) 2012, Sporta