Dit heb je gemist

Met een totaal vernieuwd concept trok een sympathieke karavaan Sporta-gezichten van provincie tot provincie. Hun missie: Sporta-clubs inspireren door hen volgens allerlei interactieve formules met elkaar in contact te brengen. En of die missie succesvol was!

Nieuwe Sporta-projecten

Als lezer van deze federatienieuwsbrief heb je het ongetwijfeld al gemerkt dat Sporta vol inzet op de sociale een maatschappelijke meerwaarde van sport. Rond dat thema lanceerden we al heel wat campagnes en op de clubmeetings lichtten we ze allemaal in première toe. De meest spraakmakende:

  • Naast een mondelinge toelichting, kon je aan de infomarktstand van de Sport(a-)manieren-campagne een anekdote achterlaten in de ideeënbox.
  • Je was als eerste op de hoogte van de Sporta-verkeersuitdagingen, waarmee sportclubs op originele manier kunnen gaan voor verkeersveiligheid. Meer lees je verderop in de nieuwsbrief.
  • Er gelden vernieuwde antidopingverplichtingen voor sportclubs. Zowel tijdens de presentatie als op de infomarkt kon je meer info inwinnen.

 

Doorschuifdialogen

Vele clubbestuurders zullen er een beetje zenuwachtig voor geweest zijn, je weet tenslotte nooit op voorhand wie je voor je krijgt, maar wat bleek: de overgrote meerderheid ervoer de doorschuifdialogen als het absolute hoogtepunt van de avond! "Is het nu al gedaan?" was de meest gehoorde reactie na de vele inspirerende ideeënwissels met verschillende gesprekspartners over clubondersteuning en laagdrempeligheid.

Sporta-quiz om waardebon van €750

Wie de moeite deed om de meeting bij te wonen kreeg als beloning een waardebon van €75 om te besteden op een Sporta-centrum naar keuze. Wie bewees Sporta goed te kennen, kon daar zelfs €750 van maken door in het juiste antwoordvak plaats te nemen tijdens de Sporta-quiz. Wil je toch weten hoe het met jouw Sporta-kennis gesteld is? Vul de quiz hier online in

Vrijwilligersvriendelijke sportclub

Na een smakelijke pauze gaf Koen Vermeulen (één keer uitstekend vervangen door Pieter Hoof) een razend interessante workshop over hoe je als sportclub vrijwilligers kan aantrekken en behouden. Niet toevallig het thema van ons nieuwe Clubgidshoofdstuk, dat je naar goede gewoonte kan downloaden via LAP en waarover verder in deze nieuwsbrief meer info volgt.

Dat waren slechts enkele van de highlights. Meer dan vroeger is de vernieuwde Sporta-clubmeeting een dikke aanrader voor élke Sporta-club. Geloof je ons niet? Dit is wat enkele aanwezigen ons achteraf toevertrouwden:

  • "Heel vlotte ontmoeting en zeker niet te lang stil gestaan bij iets dat men toch in de map ontvangt Echt proficiat aan de gastheren!"
  • "De informatie was helder en gestructureerd gebracht volgens een leuk concept. Je merkte dat er veel voorbereiding is ingestoken."
  • "Ik snap niet dat jullie de aanwezigheid niet verplichten. Hier aanwezig zijn vind ik een vorm van respect, want Sporta doet écht moeite om sportclub te ondersteunen!"
  • "Beste clubmeeting tot dusver!"
(c) 2012, Sporta