Leuven Bears inspireert nieuwe Dynamo-brochure

Een vrijwilligersvriendelijke sportclub is de nieuwste brochure van het Dynamo Project. Die reikt sportclubs die hun vrijwilligerswerking willen optimaliseren handige tips en een heus stappenplan aan. Om die samen te stellen, volgde Dynamo Project twaalf pilootclubs onderweg naar een verdere uitbouw van hun vrijwilligersbeleid. Eén van hen is Sporta-basketbalclub Leuven Bears. Naast het gevolgde traject, bevat de brochure alle tools die de clubs hanteerden om hun beleid succesvol uit te werken.

Sportclubs en vrijwilligers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dagelijks zijn in Vlaanderen vele personen tomeloos aan de slag in onze Vlaamse sportclubs. Terreinen onderhouden, evenementen organiseren, clubadministratie bijhouden, boterhammen smeren… vrijwilligers doen de meest uiteenlopende taken in een sportclub. Zonder die vrijwilligers, en zeker de vrijwillige bestuursleden, zou er in Vlaanderen heel wat minder en minder kwaliteitsvol gesport kunnen worden.

Verschillende sportclubs ondervinden echter moeilijkheden om voldoende helpende handen te vinden. Meestal lukt het nog wel om voldoende vrijwilligers te vinden voor een éénmalig evenement. Iemand vinden die zich op meer regelmatige basis wil inzetten, da’s al iets anders en een nieuw bestuurslid vinden lijkt soms onmogelijk. Vandaar het belang van deze nieuwe brochure, die de sportclubbestuurders in elk geval enkele interessante inzichten zal opleveren!

De brochure Een vrijwilligersvriendelijke sportclub is hier te bestellen.

(c) 2012, Sporta